Helvecija
  • Helvecija 0
Skrol
Rezerviši
Dolazak
Odlazak
Odraslih
Dece
Promo kod

Dobro došli u Helveciju

Helvecija, kuća vina, sagrađena je u 19. veku u srcu Vršačkog vinogorja. Duh ravnice prožet blagodetima geografskog položaja, zemljišta i klime, vekovima podneblje Vršca i okoline čini oazom vinske kulture.

Energija kojom Helvecija zrači, oslikava prošla vremena u kojima je ljudska veština uz ružu vetrova, umereno kontinentalnu klimu i specifičnost zemljišta stvarala nezaboravna vina. Sa druge strane, vremenske nepogode, filoksera i pojave ratova, urezale su svoj trag u sam razvoj banatskog vinogorja.

Strast i ljubav kojom odišu čokoti Vršačkog horizonta kao i istorijski značaj nekadašnjeg vinskog podruma, naveli su poslovni sistem Swisslion- Takovo i „Vinariju Drašković“ da pristupi obnovi svega onoga što Helvecija predstavlja, a to je ne samo tradicija i kultura vinogradarstva Vršca već i generacijsko nasleđe predaka.

Helvecija thumb

„Želimo da vratimo snagu Vršačkog vinogorja iz 19. veka. Vođeni tom vizijom radimo na prosperitetu kako samih vinograda i kvaliteta vina tako i na razvoju vinskog turizma. Rekonstrukcija vinskog podruma iz 1880. godine i otvaranje kuće vina „Helvecija“ predstavljalo je poslednji važan korak ka ostvarenju obnove vinske tradicije lokaliteta.“

Helvecija thumb

Recepcija

Dobrodošlica

Ukoliko su vam dobar osećaj i jedinstveni doživljaj prioritet, odlučićete se da posetite „Helveciju“ i osetite posebnu energiju kojom ovo zdanje zrači. Na samom ulazu u našu kuću vina dočekaće vas prijatno osoblje i nazdraviti sa vama uz čašu osvežavajućeg Muskat Otonela ili opojne Frankovke.

Helvecija thumb

Restorani

Hrana i vino

Dočekaćemo vas sa osmehom i rado potom uputiti u jedan od restorana „Helvecije“ gde vođeni savetima naših kuvara možete upariti vino sa posebno pripremljenim obrokom ili jednostavno po svom ukusu odlučiti šta vam najviše prija iz našeg bogatog menija.

Helvecija thumb

Sobe

Odmor

Ukoliko želite da se potpuno opustite, odsešćete u nekoj od naših soba uređenih samo za vaš komfor. 

Helvecija thumb

Kompleks Helvecija

Istorija i degustacija

Poklonite sebi drugačije trenutke – odvojite vreme za priču o istorijatu Vršačkog vinogorja i vođenu degustaciju vina Vinarije Drašković u „Helveciji 1880“. Naši zaposleni provešće vas kroz čitav objekat „Helvecije 1880“ uz priču o istoriji vršačkog vinogorja i ovom velelepnom zdanju.

Restorani

Restorani

Saznaj više
Wellness & spa

Wellness & spa

Saznaj više
Vinarija Drašković

Vinarija Drašković

Saznaj više
Promo

Promo

Saznaj više